Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: H Πορτογαλία δεν πρέπει να φοβάται το «tapering» της ΕΚΤ

Η Πορτογαλία είναι «τώρα σε καλύτερη θέση να ανταπεξέλθει σε ένα tapering, από ότι ήταν στο παρελθόν, δήλωσε ο CΟΟ του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της Fitch, Τόνι Σίνγκερ.

Fitch: H Πορτογαλία δεν πρέπει να φοβάται το «tapering» της ΕΚΤ

Η αναμενόμενη επιβράδυνση του ρυθμού αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την φετινή χρονιά δεν πρόκειται να έχει σημαντικά αρνητικό αντίκτυπο στην Πορτογαλία, το δημόσιο χρέος της οποίας θα συνεχίσει να υποχωρεί, δήλωσε την Πέμπτη υψηλόβαθμο στέλεχος της Fitch.

Toν προηγούμενο μήνα η Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Πορτογαλίας, επαναφέροντας στην επενδυτική βαθμίδα.

Στα περιθώρια συνεδρίου στη Λισαβόνα, ο CΟΟ του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της Fitch, Τόνι Σίνγκερ, δήλωσε στο Reuters ότι η Πορτογαλία είναι «τώρα σε καλύτερη θέση να ανταπεξέλθει σε ένα tapering, από ότι ήταν στο παρελθόν».

«Πιστεύουμε ότι δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα από το tapering της ΕΚΤ» επισήμανε, λέγοντας πως η ΕΚΤ έχει ήδη αρχίσει να πουλάει πορτογαλικά ομόλογα.

«Οπότε, η Πορτογαλία δεν θα έρθει αντιμέτωπη με μια απότομη απόσυρση της ΕΚΤ ως αγοραστή ομολόγων, γιατί αυτό έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει, απλά σε διαφορετικό πλαίσιο» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v