Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dudley: Η Fed πρέπει να επανεξετάσει το στόχο του 2%

Την ανάγκη να επαναξιολογήσει η Fed τα εργαλεία αντιμετώπισης μιας ύφεσης τόνισε σε συνέντευξη του στους Financial Times ο Bill Dudley.

Dudley: Η Fed πρέπει να επανεξετάσει το στόχο του 2%

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να επανεξετάσει τον στόχο της για τον πληθωρισμό, στο πλαίσιο αξιολόγησης των εργαλείων της για την καταπολέμηση της επόμενης ύφεσης, ανέφερε ο αξιωματούχος της Fed, Bill Dudley.

O ίδιος υποστήριξε πως θα ήταν θεμιτό να μπει στην φετινή ατζέντα της κεντρικής τράπεζας μια συζήτηση για την μέθοδο διαχείρισης της οικονομίας, τονίζοντας πως δεν το υποστηρίζει γιατί ανησυχεί πως οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες άμεσα με ύφεση.

Σε συνέντευξη που έδωσε στους Financial Times, ο κ. Ντάντλεϊ έδωσε μια θετική εικόνα της αμερικάνικης οικονομίας, απορρίπτοντας την ιδέα πως μπορεί να επηρεαστεί από μια απότομη βουτιά των μετοχών. Ο ίδιος χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση στον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας ως την καλύτερη των τελευταίων πενήντα ετών.

Ο κίνδυνος οι ΗΠΑ να βρίσκονται σε μια παγίδα χαμηλού πληθωρισμού έχει υποχωρήσει, σημείωσε, με την «υπερθέρμανση» να αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη ανησυχία μετά τις φορολογικές περικοπές που πέρασε η κυβέρνηση Τραμπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v