Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε υψηλό άνω των τριών ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 έχουν ανέβει οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό με βάση τις τιμές στις αγορές τιμαριθμοποιημένων ομολόγων (Tips).

ΗΠΑ: Σε υψηλό άνω των τριών ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό

Ένας σημαντικός δείκτης μέτρησης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014, καθώς καταγράφεται μεγάλη ζήτηση από επενδυτές για την αγορά προστασίας έναντι του ρίσκου ανόδου των επιτοκίων και πτώσης των τιμών των ομολόγων.

Ο πληθωρισμός νεκρού σημείου (break-even rate) που τεκμαίρεται από την εξέλιξη των τιμών στις αγορές τιμαριθμοποιημένων ομολόγων (Tips) αυξήθηκε στο 2,09%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2014.

Oι αναλυτές αποδίδουν μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Σε μια δημοπρασία $13 δισ. τιμαριθμοποιημένων ομολόγων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η ζήτηση ήταν πολύ ισχυρή σύμφωνα με τους Financial Times. «Υπήρχε μεγάλη ζήτηση σήμερα για προστασία από τον πληθωρισμό» ανέφερε ο CIO της Bleakley Advisory Group.

«Είτε είναι ο φόβος για τους μισθούς ή η άνοδος στις τιμές των εμπορευμάτων, η αντίληψη για τον πληθωρισμό αλλάζει και επαναλαμβάνω την εκτίμηση μου πως ο υψηλότερος κυκλικός πληθωρισμός το 2018 είναι ένα μεγάλο υποτιμημένο ρίσκο» πρόσθεσε ο κ. Boockvar.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v