Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σίλερ: Το bitcoin πιθανότατα θα καταρρεύσει

Το κρυπτονόμισμα δεν έχει καμία αξία αν δεν υπάρχει κάποια συναίνεση πως έχει αξία, υποστήριξε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Ρόμπερτ Σίλερ.

Σίλερ: Το bitcoin πιθανότατα θα καταρρεύσει

To bitcoin πιθανότατα θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά, υποστήριξε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Ρόμπερτ Σίλερ, στο CNBC, προσθέτοντας ότι του θυμίζει την μανία με τις τουλίπες πριν από αιώνες στην Ολλανδία.

Ο καθηγητής του Yale υποστήριξε πως υπάρχουν «φούσκες παντού», όχι μόνο στο bitcoin, τονίζοντας ότι «δεν ξέρει τι να πει τελικά για το bitcoin».

«Δεν έχει καμία αξία αν δεν υπάρχει κάποια συναίνεση πως έχει αξία. Άλλα πράγματα όπως ο χρυσός θα είχαν τουλάχιστον κάποια αξία ακόμα και αν οι άνθρωποι δεν τα αντιμετώπιζαν ως επένδυση» σημείωσε ο κ. Σίλερ σε συνέντευξη του ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, όπου θα μιλήσει την επόμενη εβδομάδα.

«Μου θυμίζει την μανία της τουλίπας στην Ολλανδία το 1640 και οπότε το ερώτημα είναι αν ήταν κάτι που κατέρρευσε. Ακόμα πληρώνουμε για τουλίπες και μερικές φορές γίνονται ακριβές. Το bitcoin μπορεί να καταρρεύσει πλήρως και να ξεχαστεί και πιστεύω ότι αυτό είναι ένα πολύ πιθανό αποτέλεσμα αλλά θα μπορούσε να κρατήσει για πολύ καιρό, θα μπορούσε να είναι εδώ για 100 χρόνια» επισήμανε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v