Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ποιους θα επηρέαζε ένα «λουκέτο» στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες

Μετανάστες χωρίς χαρτιά που μπήκαν στη χώρα ανήλικοι, εκατομμύρια παιδιά ενταγμένα σε πρόγραμμα ιατρικής ασφάλισης, στρατιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, χιλιάδες κάτοικοι της Ουάσιγκτον, εθνικά πάρκα και μουσεία, ανάμεσα σε αυτούς που επηρεάζονται.

ΗΠΑ: Ποιους θα επηρέαζε ένα «λουκέτο» στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες

Εκατομμύρια Αμερικανοί, σύμφωνα με το CNN, θα επηρεάζονταν από ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, ενδεχόμενο που φαντάζει ορατό στις ΗΠΑ.

Tα μεσάνυχτα της Παρασκευής λήγει η προσωρινή χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και για να μην επέλθει το «λουκέτο» πρέπει να περάσει έκτακτη νομοθεσία από τα δύο σώματα του Κογκρέσου. Την Πέμπτη πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο για την συνέχιση της χρηματοδότησης και σήμερα Παρασκευή θα τεθεί στην κρίση της Γερουσίας. 

Αν η Γερουσία δεν το εγκρίνει, θα διακοπεί η χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με άμεσες επιπτώσεις για τις παρακάτω ομάδες:

*700.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά, που είναι μέρος του προγράμματος Deferred Action for Childhood Arrivals (μεταναστευτική πολιτική σύμφωνα με την οποία, άτομα που μπήκαν στη χώρα ανήλικοι και παρέμειναν παράνομα, έχουν ανανεώσιμη διετή άδεια εργασίας)   

*9.000.000 παιδιά που είναι στο πρόγραμμα Children’s Health Insurance Program, καθώς οι γονείς τους κερδίζουν αρκετά για να υποστηριχτούν από το Medicaid (κοινό ομοσπονδιακό και κρατικό πρόγραμμα που βοηθά μερικά άτομα με περιορισμένο εισόδημα και πόρους), αλλά λίγα για να μπορούν να πληρώσουν ιδιωτική ασφάλιση

*Περίπου 1,3 εκατ. στρατιωτικοί εν ενεργεία θα έπρεπε να εργαστούν χωρίς να πληρώνονται. Οι στρατιωτικοί έχουν πληρωθεί μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. 

*To 2013, που έγινε αναστολή λειτουργίας, περίπου 850.000 κρατικοί υπάλληλοι είχαν άδεια εργασίας καθημερινά - και πιθανότατα θα ήταν ο ίδιος αριθμός και σήμερα

*1,87 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από την άδεια εργασίας - συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων της υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών καθώς και τους επιθεωρητές ασφάλειας τροφίμων, τους συνοριοφύλακες και τους ομοσπονδιακούς φύλακες σωφρονιστικών καταστημάτων

*681.170 κάτοικοι της Ουάσιγκτον θα μπορούσαν πιθανώς να μην έχουν βασικές υπηρεσίες, όπως αποκομιδή σκουπιδιών, επειδή ο προϋπολογισμός της πόλης εξαρτάται από τον αντίστοιχο ομοσπονδιακό

*417 εθνικά πάρκα θα μπορούσαν να κλείσουν, αν και η κυβέρνηση πρόκειται να «επιτρέψει περιορισμένη πρόσβαση, όπου μπορεί»

*19 μουσεία θα κλείσουν

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v