Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Η δεξιά υπόσχεται βαθιές περικοπές φόρων

Η Forza Italia υπέγραψε προγραμματική συμφωνία 10 σημείων με την Λίγκα του Βορρά και τα Αδέλφια της Ιταλίας. Στο 23% υπόσχεται να μειώσει για όλους το φόρο εισοδήματος.

Ιταλία: Η δεξιά υπόσχεται βαθιές περικοπές φόρων

Μια δεξιά συμμαχία με τη συμμετοχή του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπόσχεται να περικόψει τους φόρους και να εφαρμόσει μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση στις συντάξεις, σε μια προσπάθεια να κερδίσει ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών στις 4 Μαρτίου.

Το βράδυ της Πέμπτης, η Forza Italia υπέγραψε μια προγραμματική συμφωνία 10 σημείων με την Λίγκα του Βορρά και τα Αδέλφια της Ιταλίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το μανιφέστο της συμμαχίας προβλέπει έναν φορολογικό σύστημα με ενιαίο φορολογικό συντελεστή, αντί για το σημερινό όπου ο ανώτατος συντελεστής ανέρχεται στο 43%. Το μανιφέστο δεν αναφέρει από πού θα βρεθούν οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η μείωση του συντελεστή.

Ωστόσο, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Mediaset TV την Παρασκευή. «Σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε με το χαμηλότερο συντελεστή του 23% με στόχο να αρχίσουμε σταδιακά να τον μειώνουμε, αν αυξηθούν τα έσοδα» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v