Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iνδία: «Ραβασάκι» από εφορία σε επενδυτές κρυπτονομισμάτων

Οι φορολογικές αρχές της Ινδίας έχουν ζητήσει από ανθρώπους που κάνουν συναλλαγές στο bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα να πληρώσουν φόρο στα κεφαλαιακά κέρδη.

Iνδία: «Ραβασάκι» από εφορία σε επενδυτές κρυπτονομισμάτων

Η Ινδία έχει στείλει φορολογικές ειδοποιήσεις σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες που κάνουν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσαν οι φορολογικές αρχές της χώρας.

Παράγοντες της αγοράς ακινήτων, νέοι επενδυτές και κωσμηματοπώλες είναι μεταξύ αυτών που έχουν επενδύσει στο bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα, δήλωσαν Ινδοί αξιωματούχοι στο Reuters μετά την συλλογή στοιχείων από εννιά ψηφιακά ανταλλακτήρια στη Βομβάη, το Δελχί, το Μπάνγκαλορ και το Πούνε.

Η ινδική κυβέρνηση έχει εκδώσει επανειλημμένα προειδοποιήσεις ενάντια στις επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα, λέγοντας πως είναι «αεροπλανάκια» που προσφέρουν ασυνήθιστα υψηλές αποδόσεις στους επενδυτές.

Αλλά ως τώρα δεν έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία προσθέτει κάθε μήνα 200.000 χρήστες.

«Δεν μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα αλλού. Θα ήταν καταστροφικό να περιμένουμε μέχρι να βγει η τελική ετυμηγορία για την νομιμότητα του» σημείωσε στο Reuters αξιωματούχος.

Οι φορολογικές αρχές της Ινδίας έχουν ζητήσει από ανθρώπους που κάνουν συναλλαγές στο bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το ethereum και το ripple να πληρώσουν φόρο στα κεφαλαιακά κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v