Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πρόστιμα $40 εκατ. σε 3 τράπεζες για spoofing στα futures

ΗCommodity Futures Trading Commission ανακοίνωσε τον διακανονισμό χθες Δευτέρα, με την Deutsche Bank να καλείται να πληρώσει πρόστιμα και αποζημιώσεις ύψους 30 εκατ. δολαρίων, την UBS 15 εκατ. δολάρια και την HSBC 1,6 εκατ. δολάρια.

ΗΠΑ: Πρόστιμα $40 εκατ. σε 3 τράπεζες για spoofing στα futures
Πρόστιμο συνολικού ύψους 40 εκατ. δολαρίων επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές σε τρεις ευρωπαϊκές τράπεζες προκειμένου να διακανονιστούν οι κατηγορίες για «spoofing» στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Commodity Futures Trading Commission ανακοίνωσε τον διακανονισμό χθες Δευτέρα, με την Deutsche Bank να καλείται να πληρώσει πρόστιμα και αποζημιώσεις ύψους 30 εκατ. δολαρίων, την UBS 15 εκατ. δολάρια και την HSBC 1,6 εκατ. δολάρια.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε κατηγορίες σε οκτώ άτομα για τον υποτιθέμενο ρόλο τους στην υπόθεση spoofing, πέντε εκ των οποίων συνελήφθησαν χθες.

Το spoofing αφορά σε εικονικές παραγγελίες που γίνονται προκειμένου να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ουσιαστικής προσφοράς ή ζήτησης, η οποία κινεί τις τιμές. Στη συνέχεια οι υπολογιστές ακυρώνουν τις παραγγελίες προτού αυτές εκτελεστούν, επιτρέποντας στον spoofer να εκμεταλλευτεί προς ίδιον όφελος την χειραγώγηση των τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v