Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Αφρική: Εντολή στον πρόεδρο της χώρας να παραιτηθεί

Το κόμμα προσπαθεί να απομακρύνει τον Ζούμα για να επιτρέψει στον Ραμαφόσα να αναλάβει την προεδρία πριν από τις εκλογές του 2019, δίνοντάς του χρόνο να πείσει τους ψηφοφόρους για την ανοικοδόμηση της οικονομίας.

Ν. Αφρική: Εντολή στον πρόεδρο της χώρας να παραιτηθεί

Το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο της Νότιας Αφρικής αποφάσισε να απομακρύνει τον πρόεδρο Τζέικομπ Ζούμα από την προεδρία της χώρας, καθώς εκείνος αρνείται να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το κόμμα πήρε την απόφαση μετά από 13 ώρες συνεδρίαση, που έγινε για να αποφασιστεί η μετάβαση στον νέο ηγέτη Ραμαφόσα.

«Ο Ζούμα φοβάται τι θα γίνει αν παραιτηθεί πρόωρα», σημείωσε ο αντιπρόεδρος ανάλυσης Αφρικής του Stratfor, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Παραμένει το ερώτημα, αν τα κοινοβουλευτικά μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν μαζί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να υποχρεώσουν τον πρόεδρο να παραιτηθεί», πρόσθεσε.

Το κόμμα προσπαθεί να απομακρύνει τον Ζούμα, για να επιτρέψει στον Ραμαφόσα να αναλάβει την προεδρία πριν από τις εκλογές του 2019, δίνοντάς του χρόνο να πείσει τους ψηφοφόρους ότι θα παραμείνει πιστός στις υποσχέσεις του για ανοικοδόμηση της οικονομίας.

Το ραντ υποχωρούσε 0,1% στα 11.9436 ραντ ανά δολάριο, νωρίτερα στο Γιοχάνεσμπουργκ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v