Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΕΑ: Βλέπει τις ΗΠΑ πρώτη δύναμη στην παραγωγή αργού το 2018

Μέσα σε μόλις τρεις μήνες μέχρι το Νοέμβριο, η αμερικανική παραγωγή αργού αυξήθηκε κατά το «κολοσσιαίο» νούμερο των 846.000 βαρελιών ανά ημέρα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορούσαν να ηγούνται της αγοράς.

ΙΕΑ: Βλέπει τις ΗΠΑ πρώτη δύναμη στην παραγωγή αργού το 2018

Η δυνατή αύξηση του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου θα μπορούσε να προκαλέσει δραματική αλλαγή της πολιτικής που ακολουθούν οι ηγέτιδες χώρες παραγωγής πετρελαίου, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση από τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

«Οι αμερικανοί παραγωγοί απολαμβάνουν ένα δεύτερο κύμα ανάπτυξης τόσο ασυνήθιστης που το 2018 η αύξηση της παραγωγής τους θα μπορούσε να ισούται με την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης», είπε η ΙΕΑ στην έκθεσή της.

Σύμφωνα με το CNBC, η τελευταία μηνιαία έκθεση από την ΙΕΑ έρχεται σε μια εποχή που οι αυξανόμενες εξαγωγές αμερικανικού αργού και η ισχυρότερη από την αναμενόμενη άνοδος των τιμών απειλούν να χαλαρώσουν τη δύναμη της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας σε υπερπόντιες αγορές.

Μέσα σε μόλις τρεις μήνες μέχρι το Νοέμβριο, η αμερικανική παραγωγή αργού αυξήθηκε κατά το «κολοσσιαίο» νούμερο των 846.000 βαρελιών ανά ημέρα, σύμφωνα με την ΙΕΑ.

Αυτό σύντομα θα είναι αρκετό για να ξεπεράσει τη Σαουδική Αραβία και μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορούσε να είναι αρκετό για να ξεπεράσει τη Ρωσία και να γίνει παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη, πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v