Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bundesbank: To Λονδίνο μπορεί να χάσει από τη Νέα Υόρκη μετά το Brexit

Η Νέα Υόρκη μπορεί να είναι αυτή που θα βγει κερδισμένη από το Brexit, υποστήριξε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Bundesbank. Δύσκολα θα αναλάβει το ρόλο του Λονδίνο κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Bundesbank: To Λονδίνο μπορεί να χάσει από τη Νέα Υόρκη μετά το Brexit

Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδυναμώσει την θέση του Λονδίνου ως χρηματοοικονομικού κέντρου, δήλωσε την Πέμπτη ο Joachim Wuermeling της Βundesbank.

Σε δηλώσεις που έκανε στη Φρανκφούρτη, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της γερμανικής κεντρικής τράπεζας προέβλεψε ότι το Brexit θα οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, μειώνοντας το εύρος των διαθέσιμων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αποδυναμώνοντας την παραγωγικότητα και περιορίζοντας το βάθος της αγοράς. Ο ίδιος τόνισε επίσης πως δεν είναι βέβαιο ότι η αποχώρηση της Βρετανίας θα προκαλέσει μαζική έξοδο των τραπεζών προς τις χώρες της Ε.Ε.

Υποστήριξε ωστόσο πως το Λονδίνο δεν θα διατηρήσει, όπως προέβλεψαν κάποιοι, τον σημερινό του ρόλο ως χρηματοοικονομικό κέντρο στην Ε.Ε. μετά το Brexit. «Ακόμα και με την καλύτερη βούληση στον κόσμο, δεν υπάρχει υποκατάστατο έξω από την Ε.Ε. για τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έρχονται με το να είσαι μέρος της ενιαίας αγοράς» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Wuermeling επισήμανε πως δύσκολα κάποια πόλη στην ηπειρωτική Ευρώπη θα αναλάβει το ρόλο του Λονδίνου μετά το Brexit, τονίζοντας πως άλλες πόλεις είναι αυτές που μπορεί να επωφεληθούν.

«Η Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Παρίσι και το Άμστερνταμ δεν είναι σε καμία περίπτωση στην δεύτερη κατηγορία στο τουρνουά αυτό, αλλά δεν είναι ούτε υποψήφιοι για το Champions League» επισήμανε ο ίδιος«Η Νέα Υόρκη ειδικότερα, μπορεί να επωφεληθεί από το Brexit, όπως και παγκόσμια χρηματοοικονομικά κέντρα σαν τη Σιγκαπούρη ή το Χονγκ Κονγκ» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v