Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Siemens-Airbus-IBM ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των κυβερνοεπιθέσεων

Σχέδιο άμυνας καταστρώνουν οι εταιρείες που βλέπουν τα κακόβουλα λογισμικά να παίρνουν τεράστιες διαστάσεις παγκοσμίως. Το κόστος σε επιχειρήσεις τα επόμενα πέντε χρόνια θα μπορούσε να φτάσει τα 8 τρισ. δολάρια.

Siemens-Airbus-IBM ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των κυβερνοεπιθέσεων

Η Siemens ενώνει τις δυνάμεις της με τις εταιρείες Airbus και IBM στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν μεγάλου μεγέθους επιθέσεις από χάκερς που απειλούν να κοστίσουν 8 τρισ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Ο κίνδυνος έκθεσης σε κακόβουλες κυβερνοεπιθίσεις αυξάνεται δραματικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Η αποτυχία προστασίας των συστημάτων «θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες» για τις δημοκρατικές και οικονομικές αξίες.

Η  πρωτοβουλία έρχεται εν μέσω εξελισσόμενης έρευνας στις ΗΠΑ για τις κατηγορίες περί ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές το 2016 και αφότου τα κακόβουλα λογισμικά έχουν δείξει πως μπορούν να εξαπλωθούν παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το κόστος των κυβερνοεπιθέσεων σε επιχειρήσεις τα επόμενα πέντε χρόνια θα μπορούσε να φτάσει τα 8 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v