Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΕΚ: Χρειάζονται 10 τρισ. δολάρια σε επενδύσεις μέχρι το 2040

Σύμφωνα με τον υπουργό ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ αλ Μαζρούι και πρόεδρο του ΟΠΕΚ για το 2018, οι επενδύσεις χρειάζονται για να εξασφαλίσει επαρκή προσφορά στον αυξανόμενο πληθυσμό.

ΟΠΕΚ: Χρειάζονται 10 τρισ. δολάρια σε επενδύσεις μέχρι το 2040

H βιομηχανία πετρελαίου χρειάζεται τουλάχιστον 10 τρισ. δολάρια σε νέες επενδύσεις μέχρι το 2040 για να αντικαταστήσει τα μειούμενα πεδία και να εξασφαλίσει επαρκή προσφορά για την κάλυψη της ζήτησης από τον αυξανόμενο πληθυσμό του κόσμου, σύμφωνα με τον υπουργό ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ αλ Μαζρούι.

Σύμφωνα με το MarketWatch, μιλώντας στο συνέδριο της Διεθνούς Εβδομάδας Πετρελαίου στο Λονδίνο, ο αλ-Μαζρούι που είναι και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ το 2018, ζήτησε περισσότερες επενδύσεις καθώς η αγορά αρχίζει να ισορροπεί ξανά μετά από χρόνια υπερπροσφοράς.

«Αυτή η χρονιά θα είναι ενδιαφέρουσα καθώς περιμένουμε να επιτύχουμε την ισορροπία στην αγορά ανάμεσα στην προμήθεια και τη ζήτηση και να δούμε σπουδαίες επενδύσεις να έρχονται», είπε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ. 

«Μιλάμε για περίπου 22 χρόνια (μέχρι το 2040) και ξέρουμε ότι παίρνει περίπου πέντε χρόνια από την απόφαση για επένδυση μέχρι την οριστικοποίηση του πρότζεκτ. Οπότε νομίζω ότι εμείς, ως ΟΠΕΚ, επιθυμούμε να δούμε αυτή την αποκατάσταση στην αγορά και να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε». 

Ο αλ-Μαζρούι είπε επίσης ότι υπάρχει η «φιλοδοξία» ο ΟΠΕΚ και το γκρουπ των χωρών, που είναι στη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή, να συνεχίσουν τη συνεργασία τους μετά το 2018.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v