Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Αγόρασαν κρυπτονομίσματα δωρεάν!

Πώς δόθηκε κατά λάθος η ευκαιρία σε χρήστες να αγοράσουν ψηφιακά νομίσματα σε μηδενική τιμή. Έξι από τις συναλλαγές ακυρώθηκαν. Να αυτορρυθμιστούν σκέφτονται οι πλατφόρμες ανταλλαγής, σε μια χώρα «ανοιχτή» στα κρυπτονομίσματα.

Ιαπωνία: Αγόρασαν κρυπτονομίσματα δωρεάν!

Μια μικροβλάβη σε ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων επέτρεψε σε κάποιους χρήστες να αγοράσουν ψηφιακά νομίσματα δωρεάν, ανεβάζοντας τις ήδη μεγάλες ανησυχίες όσο αφορά την ασφάλεια στις πλατφόρμες ανταλλαγής.

Το Zaif ανακοίνωσε ότι το λάθος έγινε στο σύστημα υπολογισμού τιμής, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να αγοράσουν κάποια κρυπτονομίσματα σε μηδενική τιμή.

Το ανταλλακτήριο δεν είπε ποια ήταν τα κρυπτονομίσματα, ενώ σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στους πελάτες και ζήτησε συγγνώμη.

Σύμφωνα με το CNBC, έξι από τις συναλλαγές που έγιναν στις 16 Φεβρουαρίου έχουν ακυρωθεί. Η μητρική εταιρεία του δέχθηκε ελέγχους τον περασμένο μήνα, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές θεώρησαν ότι ήταν ευάλωτη σε κυβερνοεπίθεση.

Στην Ιαπωνία είναι εγγεγραμμένα 16 ανταλλακτήρια. Σύμφωνα με το Reuters, οι πλατφόρμες ανταλλαγής σκέφτονται να φτιάξουν έναν οργανισμό για αυτορρύθμιση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v