Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση από χάκερ στο cloud της Tesla για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Η Tesla ανακοίνωσε ότι δεν είδε κάποια αρχική επίπτωση όσον αφορά την προστασία των δεδομένων των πελατών ή την ασφάλεια των οχημάτων της. Το γεγονός φέρνει στην επιφάνεια άλλη μία περίπτωση «cryptojacking».

Επίθεση από χάκερ στο cloud της Tesla για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

To cloud της Tesla δέχθηκε επίθεση από χάκερ που το χρησιμοποίησαν για να «εξορύξουν» κρυπτονομίσματα.

Οι χάκερ μπόρεσαν να μπουν στην κονσόλα kubernetes καθώς δεν είχε κωδικό. Το kubernetes είναι ένα σύστημα σχεδιασμένο από την google, με σκοπό να βελτιώνει τις εφαρμογές cloud.

Σύμφωνα με το CNBC, έδωσε πρόσβαση σε διαπιστευτήρια για τις διαδικτυακές υπηρεσίες της εταιρείας στην Amazon. Οι χάκερ ανέπτυξαν το λογισμικό Stratum για εξόρυξη, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του cloud.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι δεν είδε κάποια αρχική επίπτωση όσον αφορά την προστασία των δεδομένων των πελατών ή την ασφάλεια των οχημάτων της.

Τι είναι το cryptojacking;

Το γεγονός φέρνει στην επιφάνεια άλλη μία περίπτωση «cryptojacking».

Πρόκειται για μια διαδικασία όπου οι χάκερ χρησιμοποιούν λογισμικό το οποίο εκμεταλλεύεται την κεντρική μονάδα διεργασιών του υπολογιστή (CPU) για να εξορύξουν κρυπτονομίσματα. 

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, αποκαλύφθηκε ότι χάκερ είχαν χρησιμοποιήσει εναλλακτική έκδοση του Browsealoud σε σειρά επιθέσεων σε κυβερνητικές ιστοσελίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v