Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται η πιο κρύα εβδομάδα του φετινού χειμώνα στην Ευρώπη

Ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία θα στείλουν τη θερμοκρασία 10 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Αναμένεται να κορυφωθεί η ενεργειακή ζήτηση και μαζί και οι τιμές.

Ερχεται η πιο κρύα εβδομάδα του φετινού χειμώνα στην Ευρώπη

Μια τελευταία ψυχρή εισβολή έρχεται στην Ευρώπη, προκαλώντας την πιο κρύα εβδομάδα του φετινού χειμώνα.

Ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία θα στείλουν τις θερμοκρασίας 10 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Γερμανία, Γαλλία και τμήματα της Βρετανίας αναμένονται να έχουν τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες αυτού του χειμώνα, σύμφωνα με μετεωρολόγους, που επικαλείται το Bloomberg.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι η «πιο σημαντική του χειμώνα», με την ενεργειακή ζήτηση στη Γαλλία να κορυφώνεται την Τρίτη, σύμφωνα με τον διαχειριστή δικτύου της χώρας. Η Γαλλία βασίζεται στην ηλεκτρική ενέργεια για το μεγαλύτερο μέρος της θέρμανσής της.



Για κάθε έναν βαθμό Κελσίου που πέφτει η θερμοκρασία πιο κάτω από το φυσιολογικό επίπεδο, η ζήτηση ανεβαίνει κατά τέτοια ποσότητα που αντίστοιχή της χρησιμοποιεί το κεντρικό Παρίσι.

Η απότομη πτώση στις θερμοκρασίες τόσο αργά στον χειμώνα προκάλεσε έκπληξη στους παράγοντες του τομέα ενέργειας.

Οι τιμές φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου για παράδοση την επόμενη μέρα, δείκτης αναφοράς για την Ευρώπη, οδηγούνται στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο της τελευταίας δεκαετίας. Οι τιμές στη Γαλλία είναι σε επίπεδο-ρεκόρ για τέτοια εποχή.

Ξαφνική στρατοσφαιρική θέρμανση 

Η αιτία πίσω από την κακοκαιρία είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, γνωστό ως «ξαφνική στρατοσφαιρική θέρμανση». 

Υψηλές πιέσεις τραβούν ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Matt Dobson, μετεωρολόγο της MeteoGroup. Την ίδια ώρα, στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες-ρεκόρ για την εποχή. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v