Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒοfA: Η ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων μπορεί να έχει κόστος για τις τράπεζες

Η ευρεία υιοθέτηση νέων τεχνολογιών όπως τα κρυπτονομίσματα μπορεί να απαιτήσει σημαντικές δαπάνες για την τροποποίηση ή προσαρμογή των υφιστάμενων προϊόντων και υπηρεσιών, προειδοποιεί η BofA τους επενδυτές.

ΒοfA: Η ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων μπορεί να έχει κόστος για τις τράπεζες

H Bank of America προειδοποίησε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει «σημαντικό» κόστος από την εξάπλωση των κρυπτονομισμάτων.

Στην ετήσια αναφορά της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ συμπεριέλαβε για πρώτη φορά προειδοποιήσεις για τη νέα τεχνολογία στους «παράγοντες κινδύνου» για τους επενδυτές.

Στο έγγραφο των 13.000 λέξεων, γίνονται μόλις τρεις αναφορές στα κρυπτονομίσματα, αλλά όπως επισημαίνουν οι Financial Times, αποτελούν ένδειξη πως οι τραπεζίτες παίρνουν στα σοβαρά τον «πυρετό» με τα κρυπτονομίσματα και εξετάζουν κατά πόσο μπορεί να διαταράξει το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Συγκεκριμένα, η BofA προειδοποιεί πως τα κρυπτονομίσματα μπορεί να έχουν κόστος για την τράπεζα, αν γίνουν ακόμα πιο δημοφιλή, καταδεικνύοντας τις ανησυχίες των τραπεζικών στελεχών για τον ανταγωνισμό από μια νέα αγορά.

«Η ευρεία υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών υπηρεσιών, των κρυπτονομισμάτων και των συστημάτων πληρωμών, μπορεί να απαιτήσει σημαντικές δαπάνες για την τροποποίηση ή προσαρμογή των υφιστάμενων προϊόντων και υπηρεσιών» σημειώνεται στο έγγραφο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v