Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Pimco είναι «overweight» για τις μετοχές της ευρωζώνης

Συγκρατημένα «ταύρος» για τις ευρωπαϊκές μετοχές η Pimco. Ο ρόλος των αποδόσεων, η ανάπτυξη και η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ. Γιατί έχουν μεγαλύτερο ρίσκο οι αμερικάνικες μετοχές. Η επιστροφή των εμπορευμάτων στα χαρτοφυλάκια.

H Pimco είναι «overweight» για τις μετοχές της ευρωζώνης

Οι επενδυτές πρέπει να επαναφέρουν τα εμπορεύματα στα χαρτοφυλάκια τους την φετινή χρονιά, υποστηρίζει η Pimco, σε έκθεση της στην οποία δηλώνει «overweight» για τις μετοχές της ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει η Pimco, oι παγκόσμιες μετοχές είχαν το 2017 μια πολύ ισχυρή χρονιά, με τον δείκτη MSCI World Index να ενισχύεται πάνω από 20%. Ήταν η καλύτερη χρονιά για τα εταιρικά κέρδη από το 2010. Το 2018 τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπεται να αναπτυχθούν κατά 10 με 12%.

Η Pimco υπογραμμίζει πως οι προσδοκίες αυτές μπορούν να επιβεβαιωθούν αν συνεχιστεί η συγχρονισμένη παγκόσμια ανάκαμψη. Ως εκ τούτου, θεωρεί επιβεβλημένη μια θετική στάση στις μετοχές.

Ωστόσο, ορισμένες αγορές όπως οι ΗΠΑ έχουν ήδη προεξοφλήσει το πιο αισιόδοξο σενάριο, οπότε τα κέρδη πρέπει να ξεπεράσουν τις υφιστάμενες προσδοκίες για να δικαιολογήσουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις.

Για το λόγο αυτό η Pimco είναι πιο επιφυλακτική απέναντι στις αμερικάνικες μετοχές σε σχέση με άλλες αγορές.

Όσον αφορά την ευρωζώνη, oι αναλυτές της Picmo επισημαίνουν πως η περιοχή θα επωφεληθεί από οποιαδήποτε άνοδο στις αποδόσεις, λόγω της μεγάλης έκθεσης στον χρηματοοικονομικό τομέα. Αν το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξηθεί κατά 2,25% όπως προβλέπεται, τότε τα εταιρικά κέρδη θα αυξηθούν με διψήφιο ποσοστό.

«Είμαστε συγκρατημένα “ταύροι”, για τις ευρωπαϊκές μετοχές, με την ανάπτυξη στην περιοχή να κινείται πάνω από την τάση και την νομισματική πολιτική της ΕΚΤ να παραμένει διευκολυντική» σημειώνεται στην έκθεση.

Ο επενδυτικός κολοσσός επισημαίνει επίσης πως τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για τα εμπορεύματα, αλλά υπάρχουν μια σειρά λόγοι για τους οποίους μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών το 2018.

Πρώτον, τα εμπορεύματα έχουν ιστορικά την τάση να αποδίδουν καλά στις τελευταίες φάσεις του επιχειρηματικού κύκλου. Δεύτερον, μια σειρά από μελέτες δείχνουν ότι το roll yield στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι ο καλύτερος δείκτης πρόβλεψης των μακροπρόθεσμων αποδόσεων στα εμπορεύματα. Αυτή τη στιγμή οι τιμές των συμβολαίων του αργού εμφανίζονταν χαμηλότερες από τις τιμές spot, κάτι που σημαίνει ότι το roll yield θα είναι θετικό και θα οδηγήσει πιθανότατα σε θετικές αποδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v