Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες απειλές Τραμπ για δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν φόρο σε αυτοκίνητα ευρωπαϊκής κατασκευής, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση προβεί σε αντίποινα για τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο, τονίζει ο Τραμπ. Είχαμε πολύ ανόητες εμπορικές πολιτικές, σημειώνει. «Όχι πια!» προσθέτει.

Νέες απειλές Τραμπ για δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Νέο «χτύπημα» από τον Αμερικανό Πρόεδρο. Μέσω twitter ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν φόρους σε αυτοκίνητα ευρωπαϊκής κατασκευής, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση προβεί σε αντίποινα στους εισαγωγής σε χάλυβα και αλουμίνιο της χώρας του. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπόσχεται αντίποινα, αν προχωρήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος στην εφαρμογή των δασμών, όπως υποστηρίζει ότι θα κάνει. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει στο twitter: 

«Αν η ΕΕ θέλει να ανεβάσει περαιτέρω τους δασμούς της και τα εμπόδια της στις αμερικανικές επιχειρήσεις που κάνουν δουλειές εκεί, θα επιβάλλουμε φόρο στα αυτοκίνητά τους, που ελεύθερα ρίχνουν στις ΗΠΑ. Κάνουν αδύνατες τις πωλήσεις των αυτοκινήτων μας (και άλλων) εκεί. Μεγάλη ανισορροπία στο εμπόριο!»

Σε άλλο μήνυμα του στο κοινωνικό δίκτυο τονίζει ότι οι «ΗΠΑ έχουν 800 δισ. δολάρια ετήσιο εμπορικό έλλειμμα εξαιτίας των "πολύ ανόητων" εμπορικών συμφωνιών και πολιτικών. Οι δουλειές μας και ο πλούτος μας δίνονται σε άλλες χώρες που μας έχουν εκμεταλλευτεί για χρόνια. Γελούν με τους ανόητους ηγέτες που είχαμε. Όχι πια!».




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v