Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Λαγκάρντ προειδοποιεί για τα ρίσκα των κρυπτονομισμάτων

Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να αποτελέσουν όχημα για το ξέπλυμα χρήματος και την τρομοκρατία, σύμφωνα με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Λαγκάρντ προειδοποιεί για τα ρίσκα των κρυπτονομισμάτων

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε την Τρίτη για τους κινδύνους που κρύβουν το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ταμείου, η κα. Λαγκάρντ υποστηρίζει πως αν και η τεχνολογία blockchain μπορεί να φέρει επανάσταση σε τομείς πέρα από τα χρηματοοικονομικά, τα κρυπτονομίσματα μπορεί να αποτελέσουν όχημα για το ξέπλυμα χρήματος και την τρομοκρατία.

Σε κίνδυνο μπορεί να τεθεί σύμφωνα με την κα. Λαγκάρντ και η χρηματοοικονομική σταθερότητα, εξαιτίας της εκρηκτικής ανάπτυξης των κρυπτονομισμάτων και της ακραίας μεταβλητότητας στις τιμές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια τονίζει στο άρθρο της πως οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν για να εφαρμόσουν ένα αποτελεσματικό πλαίσιο ρυθμίσεων για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

«Για να είναι πλήρως αποτελεσματικές, όλες αυτές οι προσπάθειες απαιτούν στενή διεθνή συνεργασία. Από την στιγμή που τα κρυπτονομίσματα δεν γνωρίζουν σύνορα, το πλαίσιο για την ρύθμιση τους πρέπει να είναι και αυτό παγκόσμιο» υπογραμμίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v