Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλτμάιερ: ΗΠΑ και Ε.Ε. μπορούν ακόμα να αποφύγουν την εμπορική σύρραξη

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας πιστεύει ότι υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία να αποφευχθεί ένας ευρύτερος εμπορικός πόλεμος. Καθοριστικές οι συνομιλίες του Γουίλμπουρ Ρος με την Ευρωπαία Επίτροπο για το Εμπόριο, Σεσίλια Μάλμστρεμ.

Αλτμάιερ: ΗΠΑ και Ε.Ε. μπορούν ακόμα να αποφύγουν την εμπορική σύρραξη

Η Γερμανία πιστεύει ακόμα πως υπάρχει μια ευκαιρία η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ να αποφύγουν την μετατροπή της διαμάχης γύρω από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου σε ένα ευρύτερο εμπορικό πόλεμο, δήλωσε την Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας. 

«Τόσο ο υπουργός Ρος όσο και εγώ, αναμένουμε πως αυτή την εβδομάδα θα διεξαχθούν πολύ καθοριστικές συνομιλίες και ότι είναι δυνατό να φτάσουμε σε μια λύση που θα αποτρέπει μια δύσκολη εμπορική σύγκρουση» ανέφερε ο κ. Αλτμάιερ, σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον μετά από συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

«Δεν είναι κάτι βέβαιο, αλλά πιστεύω ότι με καλή βούληση και από τις δύο πλευρές, υπάρχει μια ευκαιρία να έχουμε ένα θετικό σήμα ως το τέλος της εβδομάδας» πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters, αναφερόμενος στις συνομιλίες της Τρίτης ανάμεσα στον κ. Ρος και την Ευρωπαία Επίτροπο για το Εμπόριο, Σεσίλια Μάλμστρεμ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v