Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ryanair αγοράζει το 75% της αεροπορικής του Νίκι Λάουντα

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το κόστος θα είναι λιγότερο από 50 εκατ. ευρώ, αν και θα δώσει επιπλέον 50 εκατ. για τα λειτουργικά έξοδα, την πρώτη χρονιά. Ο Νίκι Λάουντα θα είναι πρόεδρος του συμβουλίου.

Η Ryanair αγοράζει το 75% της αεροπορικής του Νίκι Λάουντα

Η Ryanair έχει συμφωνήσει να αγοράσει πλειοψηφικό μερίδιο της αεροπορικής εταιρείας που ιδρύθηκε από τον πρώην πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Νίκι Λάουντα.

Η ιρλανδική εταιρεία θα αποκτήσει το 75% της αυστριακής LaudaMotion, εάν αυτό εγκριθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι να λάβει την έγκριση, θα πάρει μερίδιο 24,9%.

Η μητρική της British Airways, η IAG, ήταν αρχικά ο πιο επιτυχημένος πλειοδότης για την αεροπορική εταιρεία, όταν αυτή πωλήθηκε από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια, την Air Berlin. Η πώληση, ωστόσο, ακυρώθηκε τον Ιανουάριο, προκαλώντας έναν νέο γύρο προσφορών που κέρδισε ο κ. Λάουντα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, την Τρίτη, ο πρώην πρωταθλητής είπε ότι ήταν «ευτυχισμένος» καθώς το deal με τη Ryanair «θα μπορούσε να εδραιώσει την εταιρεία ως έναν δυνατό ανταγωνιστή».

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι το κόστος για το 75% θα είναι λιγότερο από 50 εκατ. ευρώ, αν και θα έδινε επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για τα λειτουργικά κόστη την πρώτη χρονιά. Ο κ. Λάουντα θα είναι πρόεδρος του συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v