Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ζούκερμπεργκ πρόθυμος να καταθέσει για τη διαρροή δεδομένων

Ο ιδρυτής και CEO του κοινωνικού δικτύου είπε ότι μετάνιωσε που δεν μίλησε νωρίτερα στους χρήστες που επηρεάστηκαν, δηλαδή το 2015, όταν το Facebook ενημερώθηκε για την υπόθεση.

Ο Ζούκερμπεργκ πρόθυμος να καταθέσει για τη διαρροή δεδομένων

Πρόθυμος να καταθέσει σε οποιαδήποτε αμερικανική κυβερνητική έρευνα δηλώνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σχετικά με την υπόθεση της Cambrdge Analytica και της πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα περίπου 50 εκατ. χρηστών του Facebook.

Σε συνέντευξή του στο CNN το βράδυ της Τετάρτης, ο CEO του κοινωνικού δικτύου είπε ότι κατάλαβε ότι πρέπει να μιλήσει δημόσια και να δείξει υπευθυνότητα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η συνέντευξη ήρθε αφότου παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη στην ιδιωτικότητα των χρηστών, το οποίο ήταν και το πρώτο του σχόλιο, από τότε που αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει άλλη Cambridge Analytica», είπε στο CNN, ενώ τόνισε ότι θα αναθεωρηθούν «χιλιάδες εφαρμογές», με «εντατική διαδικασία».

Ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι μετάνιωσε που δεν μίλησε νωρίτερα στους χρήστες που επηρεάστηκαν, δηλαδή το 2015, όταν το Facebook ενημερώθηκε για την υπόθεση.

Πολιτικοί από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη έχουν καλέσει τον κ. Ζούκερμπεργκ να καταθέσει για τη διαρροή δεδομένων.  

Ο ίδιος είπε στη συνέντευξή του ότι θα το κάνει, αν αυτός είναι ο άνθρωπος του Facebook με τη μεγαλύτερη γνώση του θέματος.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v