Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα προβλήματα του ιαπωνικού Binance ρίχνουν το bitcoin

Η οικονομική υπηρεσία της Ιαπωνίας σχεδιάζει να ενημερώσει την πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων να σταματήσει να λειτουργεί στη χώρα, χωρίς επίσημη άδεια. Υποχωρούν και τα ripple, ethereum.

Τα προβλήματα του ιαπωνικού Binance ρίχνουν το bitcoin

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται σήμερα το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα. Το bitcoin χάνει 2,4% και φτάνει στις 8.708 δολάρια ή 7.069 ευρώ.

Αιτία είναι τα ζητήματα που αντιμετωπίζει δημοφιλές ανταλλακτήριο στην Ιαπωνία. Η οικονομική υπηρεσία της χώρας σχεδιάζει να ενημερώσει το Binance, την πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων που ιδρύθηκε από τον Zhao Changpeneng, να σταματήσει να λειτουργεί στη χώρα χωρίς επίσημη άδεια.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, το Binance έχει αρκετό προσωπικό στην Ιαπωνία και έχει επεκταθεί χωρίς να έχει λάβει αδειοδότηση. Μόλις δημοσιεύθηκε η είδηση, ξεκίνησε η υποχώρηση όχι μόνο του bitcoin αλλά και των ether και ripple.

H ιαπωνική αρμόδια αρχή μέχρι σήμερα έχει εκδώσει 16 άδειες σε ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των bitFlyer και Quoine. Ωστόσο, σε άλλα 16 δόθηκε η δυνατότητα να λειτουργούν χωρίς άδεια. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το Coincheck, το οποίο δέχθηκε επίθεση από χάκερς τον Ιανουάριο, οι οποίοι αφαίρεσαν 500 εκατ. δολάρια.

Στο άκουσμα της κλοπής, οι ιαπωνικές αρχές έχουν «στριμώξει» τα ανταλλακτήρια. Τον περασμένο μήνα επέβαλαν ποινή κατά του Macau για παροχή σεμιναρίων και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία χωρίς νόμιμη άδεια.

Αυτόν τον μήνα, ανέστειλαν τη λειτουργία σε διάφορες τοπικές πλατφόρμες, με αιτιολογία τα χαμηλά πρότυπα ασφαλείας.

Το Binance έχει συχνά βρεθεί στην πρώτη κατάταξη παγκοσμίως, ως το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο σε όγκο συναλλαγών, από τα τέλη της περσινής χρονιάς, σύμφωνα με το Coinmarketcap.com. Τις τελευταίες 24 ώρες ήταν πάλι πρώτο, με 1,8 δισ. δολάρια.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v