Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάθμισε την Ισπανία η Standard & Poors

Ο οίκος αναβάθμισε το rating σε Α- από ΒΒΒ, διατηρώντας το θετικό outlook. Σημειώνει ότι οι οικονομικές προοπτικές και η δημοσιονομική τροχιά της Μαδρίτης δεν έχει παρεμποδιστεί από τις πολιτικές εντάσεις στην Καταλονία.

Αναβάθμισε την Ισπανία η Standard & Poors

Σε αναβάθμιση του ισπανικού αξιόχρεου προχώρησε ο οίκος Standard and Poors το βράδι της Παρασκευής. 

Ο οίκος αναβάθμισε το rating σε Α- από ΒΒΒ, διατηρώντας το θετικό outlook.

Η Standard and Poors σημειώνει ότι οι οικονομικές προοπτικές και η δημοσιονομική τροχιά της Μαδρίτης δεν έχει παρεμποδιστεί από τις πολιτικές εντάσεις στην Καταλονία. Προβλέπει δε ότι θα συνεχιστούν οι πολιτικές εντάσεις στην Καταλονία, αν και αναμένει ότι θα παραμείνει μέρος της Ισπανίας.

Παράλληλα, εκτιμά ότι το ισπανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης την τριετία 2018-2021, ενώ προβλέπει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα συνεχίσει να υποχωρεί.

O οίκος προβλέπει ότι η ισπανική οικονομία έχει προοπτικές για σταθερή ανάπτυξη παρά τα πολιτικά εμπόδια, ενώ προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 2,7% το 2018, για να επιβραδυνθεί την περίοδο 2019-2021.

Η S&P εκτιμά ότι η ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει την πολιτική της, αλλά και τα πρόσθετα μέτρα και μεταρρυθμίσεις, περιορίζεται λόγω του κατακερματισμένου κοινοβουλίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v