Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξαφνική πτώση της μεταποίησης στη Βρετανία τον Φεβρουάριο

Η παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης υποχώρησε 0,2% σε μηνιαία βάση. Πρόκειται για την πρώτη υποχώρηση από τον Μάρτιο του 2017 και ήταν χειρότερη από την πρόβλεψη του Reuters, που έδειχνε 0,2% άνοδο.

Ξαφνική πτώση της μεταποίησης στη Βρετανία τον Φεβρουάριο

Αναπάντεχη πτώση είχε η μεταποιητική παραγωγή στη Βρετανία τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για τις πρώτες απώλειες του τελευταίου περίπου ενός έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μεταδίδει το Reuters.

Τα δεδομένα επίσης έδειξαν απότομη πτώση στην κατασκευαστική παραγωγή, παρά τις προσδοκίες για μικρή ανάκαμψη, μετά τη μείωση του Ιανουαρίου.

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης επιβραδύνθηκε ελαφρώς το 2017 καθώς ο υψηλότερος πληθωρισμός που προκλήθηκε από την πτώση της στερλίνας μετά την ψηφοφορία για το Brexit ήταν «χτύπημα» για τους καταναλωτές, αν και κάποιοι στον τομέα των εξαγωγών επωφελήθηκαν από την πιο αδύναμη στερλίνα και την πιο δυνατή οικονομία της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, η παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης υποχώρησε 0,2% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για την πρώτη υποχώρηση από τον Μάρτιο του 2017 και ήταν χειρότερη από την πρόβλεψη του Reuters, που έδειχνε 0,2% άνοδο.

Συνολικά, η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο -που συνδυάζει τη μεταποίηση και την ενεργειακή παραγωγή- αυξήθηκε 0,1% από 1,3% τον Ιανουάριο και ενώ αναμενόταν άνοδος 0,4%.

Η βιομηχανική παραγωγή αντιπροσωπεύει το 14% της συνολικής οικονομικής παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v