Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Playtech εξαγοράζει μερίδιο 70,6% στην Snaitech

Η συγχώνευση με την ιταλική εταιρεία θα αυξήσει το ποσοστό των εσόδων από ρυθμισμένες αγορές. To ντιλ αναμένεται να αποφέρει συνέργειες €10 εκατ.

H Playtech εξαγοράζει μερίδιο 70,6% στην Snaitech

H βρετανική Playtech ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά μεριδίου 70,6% στην ιταλική εταιρεία στοιχηματισμού Snaitech έναντι 846 εκατ. ευρώ.

Η Playtech, κορυφαία εταιρεία κατασκευής λογισμικού για τυχερά παιχνίδια, οφείλει να καταθέσει μια υποχρεωτική προσφορά για την απόκτηση και του υπόλοιπου μεριδίου της Snaitech, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής για το 70,6%.

Η κίνηση σημαίνει πως το 78% των εσόδων της εταιρείας θα προέρχεται από ρυθμισμένες αγορές. Η Snaitech είναι πλήρως ρυθμισμένη στις αγορές που δραστηριοποιείται, ανέφερε η Playtech.

To ντιλ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το υφιστάμενο ρευστό της Playtech και την έκδοση νέου χρέους, αναμένεται να αποφέρει συνέργειες  10 εκατ. ευρώ.

Η ιταλική Snaitech, η οποία δραστηριοποιείται ακόμα στην διαχείριση ιπποδρόμων και στην παροχή τηλεοπτικών υπηρεσιών, είχε έσοδα 890 εκατ. ευρώ το 2017.

Για την Playtech, η συμφωνία με την ιταλική εταιρεία ακολουθεί τις δραστικές αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι βουλευτές έχουν διαμηνύσει ότι έρχονται δραστικές μειώσεις στο ανώτατο όριο στοιχηματισμού σε παιχνιδομηχανές (FBOT).

Το 2018 ξεκίνησε για την Playtech με μια υστέρηση στα έσοδα εξαιτίας της καταστολής του παράνομου τζόγου στη Μαλαισία, μια από τις μεγαλύτερες ασιατικές της αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v