Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Δεν γνωρίζει για θύματα μεταξύ αμάχων

Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι συριακές δυνάμεις έχασαν σημαντικό εξοπλισμό και υλικών, αλλά το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας είναι μεγαλύτερο από τους τρεις στόχους που επλήγησαν σήμερα.

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Δεν γνωρίζει για θύματα μεταξύ αμάχων

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για θύματα μεταξύ αμάχων από τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία κατά συριακών στόχων, σήμερα τα ξημερώματα.

Οι αξιωματούχοι του πενταγώνου εκτιμούν ότι οι συριακές δυνάμεις έχασαν σημαντικό εξοπλισμό και υλικών που σχετίζονται με τα χημικά όπλα. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, υπήρχαν χημικοί παράγοντες σ’ έναν από τους στόχους.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι το κανάλι διαχείρισης-αποφυγής κρίσεων με την Ρωσία, εξακολουθεί να είναι ενεργό. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι δεν υπήρξε κάποιο πλήγμα από όπλο της Συρίας κατά οπλικού συστήματος της Δύσης, που χρησιμοποιήθηκε στις σημερινές επιδρομές.

Επιβεβαιώνεται επίσης, η αποδυνάμωση του συστήματος παραγωγής χημικών όπλων, που είχε η συριακή κυβέρνηση.

Παράλληλα, οι αξιωματούχοι του πενταγώνου εκτιμούν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, είναι μεγαλύτερο από τους τρεις στόχους που επλήγησαν σήμερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v