Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BlackRock: Προειδοποιεί για τις ασιατικές τεχνολογικές εταιρείες

«Σοκαρισμένος» από την αποτίμηση της ασιατικής Ant Financial, δηλώνει ο πρόεδρος της μεγαλύτερης διαχειρίστριας ενεργητικών παγκοσμίως. Η Apple δεν ήταν στη μουσική βιομηχανία και η Google δεν ήταν στη βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων, μέχρι που ασχολήθηκαν, σημειώνει.

BlackRock: Προειδοποιεί για τις ασιατικές τεχνολογικές εταιρείες

O συνιδρυτής της BlackRock, Robert Kapito, προειδοποιεί ότι η δυτική βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών διακινδυνεύει να έχει... εφησυχαστεί, όσο αφορά την απειλή που έρχεται από μεγάλες ασιατικές τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Ant Financial. Η τελευταία αναμένεται να αποτιμηθεί στα 150 δισ. δολάρια.

Ο πρόεδρος της BlackRock, της μεγαλύτερης διαχειρίστριας ενεργητικών παγκοσμίως, είπε ότι έχει «σοκαριστεί» από τη δυνητική αποτίμηση της Ant Financial, η οποία συνδέεται με το σύστημα πληρωμών του ομίλου Alibaba και έχει άνω του 50% των 16 τρισ. δολαρίων της κινεζικής αγοράς που αφορά συστήματα πληρωμών.  

Όπως τόνισε, «η Apple δεν ήταν στη μουσική βιομηχανία, η Google δεν ήταν στη βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων και η Amazon δεν ασχολείτο με επιχειρήσεις παντοπωλείων - μέχρι που ασχολήθηκαν. Οι τεχνολογικές εταιρείες πρόκειται να μπουν στην αγορά οικονομικών υπηρεσιών με πολύ, πολύ επιθετικό τρόπο». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v