Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσημο τερματισμό του πολέμου συζητούν Βόρεια και Νότια Κορέα

Στη σύνοδο της επόμενης εβδομάδας μεταξύ του προέδρου της Ν. Κορέας και του ηγέτη της Β. Κορέας, τα δύο γειτονικά κράτη ίσως δημοσιεύσουν κοινή ανακοίνωση που θα αναφέρει πως θα επιζητήσουν την άμβλυνση των στρατιωτικών εντάσεων και τον τερματισμό του πολέμου.

Επίσημο τερματισμό του πολέμου συζητούν Βόρεια και Νότια Κορέα

Η Νότια και η Βόρεια Κορέα συζητούν σχέδια για την ανακοίνωση του επίσημου τερματισμού της στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών, που τεχνικά βρίσκονται ακόμα σε πόλεμο, σύμφωνα με την εφημερίδα Munhwa Ilbo, η οποία επικαλείται αξιωματούχο της Νότιας Κορέας που δεν κατονομάζεται, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Στη σύνοδο της επόμενης εβδομάδας μεταξύ του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, τα δύο γειτονικά κράτη ίσως δημοσιεύσουν κοινή ανακοίνωση που θα αναφέρει πως θα επιζητήσουν την άμβλυνση των στρατιωτικών εντάσεων και τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως δεν έχει υπογραφεί ειρηνευτική συνθήκη για να αντικαταστήσει την εκεχειρία του 1953, η οποία έβαζε τέλος στον Πόλεμο της Κορέας, και ΗΠΑ και Β. Κορέα βρίσκονται σε αντιπαράθεση από τότε που έληξαν επισήμως οι εχθροπραξίες. Μια επιτυχής σύνοδος μεταξύ του Μουν και του Κιμ θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για συνάντηση μεταξύ του Κιμ και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θα είναι και η πρώτη που πραγματοποιείται μεταξύ εν ενεργεία Αμερικανού προέδρου και ηγέτη της Βόρειας Κορέας.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v