Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alert από ΗΠΑ και Βρετανία για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

Η Ρωσία χρησιμοποίησε εξοπλισμό δικτύου υπολογιστών για να προβεί στις επιθέσεις, υποστηρίζεται στην κοινή ανακοίνωση, που προειδοποιεί επίσης για χτυπήματα σε routers, στις συσκευές που μεταδίδουν δεδομένα στα δίκτυα.

Alert από ΗΠΑ και Βρετανία για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

Κοινή δήλωση με κατηγορίες κατά της Ρωσίας για κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικές και βρετανικές εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες, εξέδωσαν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε εξοπλισμό δικτύου υπολογιστών για να προβεί στις επιθέσεις, σύμφωνα με το κοινό alert – έτσι το ονόμασε το Bloomberg.

Περιείχε επίσης συμβουλές για το τι μπορούν να κάνουν οι εταιρείες για να προστατευθούν, ενώ προειδοποιεί για επιθέσεις σε routers, στις συσκευές που μεταδίδουν δεδομένα στα δίκτυα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σκοπός είναι η κατασκοπεία, η άντληση πνευματικής ιδιοκτησίας, η διατήρηση της πρόσβασης στα δίκτυα και δυνητικά να βάλουν βάση για μελλοντικές επιθετικές επιχειρήσεις.

Οι σχέσεις Αμερικής και Βρετανίας με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως επισημαίνει και το ρεπορτάζ του MarketWatch, έχουν γίνει χειρότερες μετά τα χτυπήματα κατά της Συρίας και την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα κατά του πρώην διπλού κατασκόπου Σκριπάλ και της κόρης του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v