Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μπαχτσελί ζητάει πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

«Ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε ένα απαραίτητο μάθημα στους εχθρούς της Τουρκίας είναι πηγαίνοντας σε εκλογές στις 26 Αυγούστου 2018, με ένα νέο πνεύμα νίκης», σημείωσε. Αρνητικός εμφανίζεται ο Ερντογάν. Πίεση στη λίρα.

Ο Μπαχτσελί ζητάει πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία ζητάει ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και σύμμαχος του Ερντογάν, που είπε ότι δεν θα ήταν «εύκολο» για τη χώρα να περιμένει μέχρι το Νοέμβριο του 2019, στην προγραμματισμένη δηλαδή ημερομηνία για τον επόμενο γύρο προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με τους Financial Times, πρότεινε να γίνουν στις 26 Αυγούστου. «Αυτή είναι η πρότασή μας» είπε. «Ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε ένα απαραίτητο μάθημα στους εχθρούς της Τουρκίας είναι πηγαίνοντας σε εκλογές στις 26 Αυγούστου 2018, με ένα νέο πνεύμα νίκης».

Ο Ερντογάν και ανώτεροι Τούρκοι υπουργοί έχουν επανειλημμένα αποκλείσει την προοπτική πρόωρων εκλογών. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη με τον επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εμμέσως όμως ο Ερντογάν φάνηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών καθώς δήλωσε ότι οι αναμενόμενες αλλαγές στο τουρκικό σύνταγμα θα εφαρμοστούν πλήρως με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Τα νέα οδηγούν το τουρκικό χρηματιστήριο χαμηλότερα, με τον δείκτη BIST 100 να υποχωρεί 2,1%. Πίεση ασκείται και στη λίρα, που τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 4,1171 λίρες ανά δολάριο, από το υψηλό των 4,0745.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v