Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Η ανεργία στο πιο χαμηλό σημείο από το 1975

Η ετήσια ανάπτυξη μισθών – εξαιρουμένων των μπόνους – επιταχύνθηκε στο 2,8%, τους τρεις τελευταίους μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο. Ο πληθωρισμός ήταν στο 2,9% και προβλέπεται να υποχωρήσει προς το 2% φέτος.

Βρετανία: Η ανεργία στο πιο χαμηλό σημείο από το 1975

Με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων περίπου τριών ετών αυξάνονται οι μισθοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας τις προσδοκίες για τερματισμό της πίεσης στο βιοτικό επίπεδο.

Η ετήσια ανάπτυξη μισθών – εξαιρουμένων των μπόνους – επιταχύνθηκε στο 2,8%, τους τρεις τελευταίους μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική υπηρεσία. Ο πληθωρισμός την ίδια περίοδο ήταν στο 2,9% και προβλέπεται να υποχωρήσει προς το 2% φέτος.

Η επιστροφή σε ανάπτυξη του εισοδήματος είναι «καλά νέα» για τα ήδη πιεσμένα νοικοκυριά, όπως σημειώνει και το ρεπορτάζ του Bloomberg.

Η απασχόληση έφτασε σε ρεκόρ καθώς η οικονομία πρόσθεσε 55.000 θέσεις εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,2%, στο πιο χαμηλό σημείο από το 1975, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Bank of England.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v