Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Κρυπτονομίσματα και blockchain είναι γρήγορα και οικονομικά

Δίνουν τη δυνατότητα για γρήγορες και όχι ακριβές συναλλαγές, ενώ προσφέρουν την άνεση των μετρητών. Κάποιες υπηρεσίες πληρωμών κάνουν μεταφορές σε άλλες ηπείρους μέσα σε λίγες ώρες, όχι μέρες, σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Λαγκάρντ: Κρυπτονομίσματα και blockchain είναι γρήγορα και οικονομικά

Το πρώτο ψηφιακό νόμισμα παγκοσμίως κερδίζει έδαφος την Τρίτη, μετά τα «καλά νέα» από την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το κρυπτονόμισμα τελεί υπό διαπραγμάτευση πάνω από τις 8.000 δολάρια, με κέρδη 0,7%, απομακρυνόμενο από το χαμηλό σημείο των 7.972 δολαρίων, που ήταν τις πρωινές ώρες.

Η Λαγκάρντ βλέπει πιο διακεκριμένο ρόλο για τα κρυπτονομίσματα και την blockchain τεχνολογία

Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων έλαβε καλές ειδήσεις, καθώς η επικεφαλής του ΔΝΤ υπογράμμισε τα οφέλη του bitcoin και της τεχνολογίας blockchain.

Σε post που έκανε σε blog, η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν τη δύναμη να ελαχιστοποιούν τα κόστη συναλλαγών, ενώ η τεχνολογία του θα μπορούσε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και να αυξήσει την ασφάλεια.

«Τα κρυπτονομίσματα δίνουν τη δυνατότητα για γρήγορες και όχι ακριβές οικονομικές συναλλαγές, ενώ προσφέρουν την άνεση των μετρητών. Κάποιες υπηρεσίες πληρωμών σήμερα κάνουν μεταφορές σε άλλες ηπείρους μέσα σε λίγες ώρες, όχι μέρες», σημείωσε η Λαγκάρντ.

«Η βασική τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να βοηθήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά. Τα «έξυπνα συμβόλαια» θα μπορούσαν να περιορίσουν την ανάγκη για μερικούς μεσάζοντες».

Τα σχόλια της Λαγκάρντ, σύμφωνα με το MarketWatch, ήρθαν καθώς τα ψηφιακά νομίσματα ανακάμπτουν· το bitcoin ενισχύθηκε 20% την περασμένη εβδομάδα.

Και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα ενισχύονται. Το ether κερδίζει 1,1%, στα 516 δολάρια, το litecoin έχει την καλύτερη επίδοση με κέρδη 8,3%, στα 138 δολάρια ενώ το ripple κερδίζει 1,4%, φτάνοντας στα 67 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v