Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σηκώνουν αυλαία οι κινηματογράφοι στη Σαουδική Αραβία

Με πληθυσμό 32 εκατ. ανθρώπων και την πλειοψηφία κάτω των 30 ετών, υπάρχουν πολλές ευκαιρίας «κατανάλωσης» δυτικής ψυχαγωγίας και κουλτούρας. Πρεμιέρα με τον «Μαύρο Πάνθηρα» της Μάρβελ.

Σηκώνουν αυλαία οι κινηματογράφοι στη Σαουδική Αραβία

Μετά από 35 χρόνια, επαναλειτουργούν από σήμερα οι κινηματογράφοι στη Σαουδική Αραβία, με τον «Μαύρο Πάνθηρα» της Μάρβελ να είναι η πρώτη ταινία που θα προβληθεί.

Το μπλοκμπάστερ του σούπερ ήρωα αναμένεται σε έναν καινούριο κινηματογράφο που κατασκευάστηκε από την εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, AMC Entertainment, στο Ριάντ.

Ο CEO της παραπάνω εταιρείας, Adam Aron, είπε στο CNBC ότι η έναρξη του κινηματογράφου είναι ιστορική μέρα για τη βιομηχανία του θεάματος και τη Σαουδική Αραβία.

Η εταιρεία προγραμματίζει να ανοίξει 40 σινεμά σε 15 πόλεις τα επόμενα πέντε χρόνια και συνολικά 50-100 σε 25 πόλεις μέχρι το 2030, που θα αντιπροσωπεύουν το 5-10% των εσόδων της.

Η Σαουδική Αραβία έχει πληθυσμό 32 εκατ. ανθρώπων και με την πλειοψηφία κάτω των 30 ετών, υπάρχουν πολλές ευκαιρίας «κατανάλωσης» δυτικής ψυχαγωγίας και κουλτούρας.

Σε παλιότερες δηλώσεις του ο υπουργός Πληροφόρησης και Πολιτισμού Awwad Alawwad είχε αναφέρει ότι «σηματοδοτεί μια κρίσιμη στιγμή στην ανάπτυξη της πολιτιστικής οικονομίας» και ότι «οι κινηματογράφοι θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v