Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ρωσικές κυρώσεις οδηγούν το ράλι στο αλουμίνιο και σήμερα

Το αλουμίνιο τρίμηνης παράδοσης, με άνοδο 6,7% στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, έφτασε στα 2.718 δολάρια ανά τόνο πριν υποχωρήσει στα 2.630. Η αλουμίνα, το βασικό συστατικό για την παραγωγή του, κάνει άλμα 30%.

Οι ρωσικές κυρώσεις οδηγούν το ράλι στο αλουμίνιο και σήμερα

Επεκτείνουν τα κέρδη τους τα μεταλλεύματα σήμερα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να φοβούνται για τις επιπτώσεις στην αγορά από την ρωσικές κυρώσεις. Το αλουμίνιο και το νικέλιο οδηγούν την άνοδο.

H τιμή του αλουμινίου αγγίζει επίπεδα στα οποία δεν είχε φτάσει από το 2011. Σύμφωνα με τους Financial Times, το αλουμίνιο τρίμηνης παράδοσης είχε άνοδο 6,7% στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, φτάνοντας στα 2.718 δολάρια ανά τόνο πριν υποχωρήσει στα 2.630.

Η αναταραχή στην αγορά έχει προκληθεί από τότε που οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις – νωρίτερα αυτόν τον μήνα – στη Rusal, τη ρωσική εταιρεία αλουμινίου, που ελέγχεται από τον ολιγάρχη Oleg Deripaska.

Η Rusal αποτελεί σημαντικό τμήμα στον εφοδιασμό αλουμινίου. Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία αλουμινίου αλλά είναι και σημαντικός πάροχος της αλουμίνας, του βασικού συστατικού που χρησιμοποιείται στο αλουμίνιο, η οποία, με άλμα 30%, φτάνει στα 710 δολάρια ανά τόνο.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v