Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον πάγο βάζει την πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Οταν θα έχουμε καταφέρει να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την μείωση του ρίσκου, μπορούμε να συζητήσουμε για περαιτέρω διαμοιρασμό ρίσκου, δήλωσε ο Όλαφ Σοτλς.

Στον πάγο βάζει την πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς απέρριψε ουσιαστικά τις εκκλήσεις για μια άμεση εισαγωγή ενός συστήματος πανευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων, λέγοντας πως το βήμα αυτό μπορεί να γίνει μόνο αφότου μειωθεί η έκθεση των τραπεζών στο ρίσκο. 

«Όσον αφορά την τραπεζική ένωση, όταν θα έχουμε καταφέρει να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την μείωση του ρίσκου, μπορούμε να συζητήσουμε για περαιτέρω διαμοιρασμό ρίσκου» ανέφερε ο κ. Σολτς σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σολτς ξεκαθάρισε επίσης πως η Γερμανία θέλει να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της και να αναλάβει ενεργό ρόλο στο να δώσει νέα πνοή στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη.

«Τα συμφέροντα της Γερμανίας παραμένουν συνδεδεμένα σε αυτά της Ε.Ε. και της ευρωζώνης. Η Ευρώπη, για την Γερμανία, είναι το πιο σημαντικό ζήτημα στην εθνική ατζέντα» σημείωσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v