Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Πότε και γιατί μπορεί να σταματήσει η εξόρυξη bitcoin

«Εκτιμάμε ότι τα 8.600 δολάρια θα πρέπει να είναι το οριακό σημείο για τους μεγάλους miners, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει χαμηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας», σημειώνει η εταιρεία. Στις 8.275 δολάρια σήμερα το κρυπτονόμισμα.

Morgan Stanley: Πότε και γιατί μπορεί να σταματήσει η εξόρυξη bitcoin

Αν το bitcoin δεν μπορέσει να ανακάμψει από το σημείο των 8.600 δολαρίων σύντομα, δεν θα συμφέρει τους «miners» - που κάνουν εξορύξεις κρυπτονομισμάτων – να συνεχίσουν να δημιουργούν το κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

To μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα παγκοσμίως τελεί υπό διαπραγμάτευση κοντά στις 8.200 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk - σήμερα στις 8.275 δολάρια - ενώ παλεύει να ανακάμψει τους τελευταίους μήνες μετά το υψηλό των 19.000 δολαρίων του Δεκεμβρίου.

 «Εκτιμάμε ότι τα 8.600 δολάρια θα πρέπει να είναι το οριακό σημείο για τους μεγάλους miners , ακόμη και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει χαμηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας», σημείωσε η Charlie Chan και η ομάδα της. «Γι αυτό, πιστεύουμε ότι η ζήτηση hardware για εξορύξεις και η τιμή τους θα έχουν περαιτέρω πτώση», πρόσθεσε.

Η εξόρυξη bitcoin χρησιμοποιεί πολλή ενέργεια στον υπολογιστή για να λύσει μία σύνθετη μαθηματική εξίσωση, έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι ο miner χρησιμοποίησε τη διαδικασία που πρέπει για να χτιστεί το αρχείο των συναλλαγών. Στη συνέχεια οι miners, σύμφωνα με το CNBC, παίρνουν bitcoin ως ανταμοιβή για την επιτυχή ολοκλήρωση της εξίσωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v