Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στο Τορόντο

Ενα λευκό φορτηγάκι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε οκτώ έως δέκα άτομα στην οδό Γιόνγκ σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στο Τορόντο

Ένα λευκό ημιφορτηγό παρέσυρε πάνω από 20 πεζούς σε κεντρική διασταύρωση, στα βόρεια προάστια του Τορόντο και ο οδηγός του έχει τεθεί υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας 9 άτομα σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ένας ύποπος είναι υπό κράτηση και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.



Το περιστατικό συνέβη στην πολυσύχναστη διασταύρωση της οδού Yonge και της λεωφόρου Finch, στα βόρεια της Τορόντο, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Toronto Star, γύρω στη 1.30 τοπική ώρα, το λευκό φορτηγάκι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε πεζούς.

Κατά το CBC, το όχημα εν συνεχεία ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια του οδηγού, ωστόσο εκτιμάται πως είναι το πιθανότερο σενάριο. Μάρτυρας δήλωσε στο CNN ότι ο οδηγός φέρεται να είχε πρόθεση να παρασύρει πεζούς.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο CTV ότι ο οδηγός του οχήματος κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία είχε όπλο στα χέρια του.



Νωρίτερα 

Οι αρχές της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά αρχικά ανέφεραν ότι έχουν τραυματιστεί οκτώ έως δέκα άνθρωποι. Στη συνέχεια όμως ανακοίνωσαν ότι είναι ασαφές το πόσα ακριβώς είναι τα θύματα, καθώς και το πόσο σοβαρά είναι τα τραύματά τους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς. Τουλάχιστον οκτώ ασθενοφόρα έφτασαν στο νοσοκομείο Σάνιμπρουκ, μεταφέροντας θύματα.

"Είναι πολύ νωρίς να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των πεζών που παρασύρθηκαν ή την έκταση των τραυμάτων τους" ήταν το μήνυμα που ανάρτησε η αστυνομία στο Twitter. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη Γραμμή 1, βορείως της Οδού Σέπαρντ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7. 



Γύρω από το ξενοδοχείο Intercontinental όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.

 

View image on Twitter
 


«Πολύ σοβαρό περιστατικό»

Ο Καναδός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ραλφ Γκουντέιλ δήλωσε ότι το περιστατικό με το ημιφορτηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς είναι «ξεκάθαρα πολύ σοβαρό», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν θύματα». Δεν έδωσε ωστόσο πληροφορίες για αριθμό των θυμάτων.

Ο ίδιος τόνισε ότι η αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες και αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το περιστατικό. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν που να υποδεικνύουν αλλαγή στο επίπεδο ασφάλειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v