Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca-Cola: Τα αποτελέσματα του Q1 ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Έσοδα και κέρδη καλύτερα από τις προβλέψεις, δημοσίευσε η εταιρεία, για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, παρά τη μείωση της τιμής σε Βόρεια Αμερική, Ασία και Ευρώπη. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 7,6 δισ. δολάρια.

Coca-Cola: Τα αποτελέσματα του Q1 ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις και κέρδη το πρώτο τρίμηνο δημοσίευσε η Coca-Cola. Η εταιρεία, με έδρα την Ατλάντα, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα υποχώρησαν 16% σε ετήσια βάση, στα 7,6 δισ. δολάρια, ως αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσής της. Ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 7,3 δισ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι οργανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 5% στο τρίμηνο. Η εταιρεία μείωσε τις τιμές στη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 47 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 46 σεντς και ενώ πέρυσι ήταν 43. Η μετοχή της ενισχύεται 0,6% στην προσυνεδρίαση, υποχωρώντας από τα κέρδη άνω του 1%.

Η Coca-Cola και αντίστοιχες εταιρείες προσπαθούν να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, καθώς οι καταναλωτές απομακρύνονται από την πρόσληψη ζάχαρης. Η εταιρεία παρουσίασε μία νέα γραμμή της Diet Coke, με στόχο τους μιλένιαλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v