Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Ε.Ε. ρίχνει το μπαλάκι σε τράπεζες για «πονοκέφαλο» $134 τρισ. από το Brexit

Ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία για να διασφαλίσει ότι τα υφιστάμενα συμβόλαια δεν θα διαταραχθούν, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε., δήλωσε ο Βλάντις Ντομπρόβσκις.

H Ε.Ε. ρίχνει το μπαλάκι σε τράπεζες για «πονοκέφαλο» $134 τρισ. από το Brexit

H Eυρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε να συζητήσει τις εκκλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για μια νομοθετική αντιμετώπιση της απειλής που θέτει το Brexit για χρηματοοικονομικά συμβόλαια τρισεκατομμυρίων δολαρίων, λέγοντας στις τράπεζες και στους ασφαλιστές να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις, ανέφερε πως ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία για να διασφαλίσει ότι τα υφιστάμενα συμβόλαια δεν θα διαταραχθούν, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το Brexit θα επηρεάσει παράγωγα αξίας περίπου $134 τρισ. δολαρίων.

«Μέχρι τώρα δεν βλέπουμε ενδείξεις πως τα περισσότερα από τα ζητήματα δεν θα μπορούσαν να επιλυθούν από τον ίδιο τον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Ο μεγαλύτερος όγκος της δουλειάς για την προσαρμογή των επιχειρηματικών μοντέλων στη μετά Brexit πραγματικότητα συνεχίζει να πέφτει στους ώμους των παραγόντων της αγοράς» πρόσθεσε.

Το ζήτημα της ισχύος των χρηματοοικονομικών συμβολαίων και μετά το Brexit έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα, γιατί οι υφιστάμενες συμφωνίες είναι δομημένες πάνω στην προϋπόθεση πως οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιούνται στις 28 χώρες της Ε.Ε. Μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει, η δυνατότητα αυτή θα πάψει να ισχύει, αφήνοντας τις τράπεζες ανήμπορες να διαχειριστούν διασυνοριακά συμβόλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v