Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ισπανική πόλη Πάλμα απαγορεύει την ενοικίαση διαμερισμάτων σε τουρίστες

Η απόφαση για την επιβολή περιορισμών λήφθηκε μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων για την άνοδο των ενοικίων λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Η ισπανική πόλη Πάλμα απαγορεύει την ενοικίαση διαμερισμάτων σε τουρίστες

Η ισπανική πόλη Πάλμα, ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στο νησί της Μαγιόρκα, ετοιμάζεται να απαγορεύσει στους ιδιοκτήτες κατοικιών να νοικιάζουν δωμάτια ή διαμερίσματα σε ταξιδιώτες.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Πάλμα είναι η πρώτη ισπανική πόλη που εφαρμόζει ένα τέτοιο μέτρο.

Η απόφαση για την επιβολή περιορισμών λήφθηκε μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων για την άνοδο των ενοικίων λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσα από πλατφόρμες όπως η Airbnb.

O δήμαρχος της Πάλμα δήλωσε πως η απαγόρευση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο, θα αποτελέσει μοντέλο για τις πόλεις που υποφέρουν από τον μαζικό τουρισμό.

Αλλά οι ενώσεις των επιχειρηματιών υποστηρίζουν πως πολλές οικογένειες θα δεχθούν οικονομικό πλήγμα.

Σημειώνεται πως από την απαγόρευση εξαιρούνται οι μονοκατοικίες, αλλά και για αυτή την κατηγορία ισχύουν κάποιοι περιορισμοί.

Σύμφωνα με έρευνα που επικαλούνται οι δημοτικές αρχές της πόλης, το 48% των τουριστικών καταλυμάτων διατίθεται σε τουρίστες τους επτά από τους εννιά μήνες του έτους, αποκλείοντας την δυνατότητα μακροχρόνιας ενοικίασης από τους κατοίκους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v