Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bασιλιάουσκας: Οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ θα λήξουν σταδιακά

Οποιοδήποτε νέο μέτρο πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά, να βασιστεί σε δεδομένα και να είναι σταδιακό, προσφέροντας αρκετό καιρό στις αγορές να προσαρμοστούν, υποστήριξε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Bασιλιάουσκας: Οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ θα λήξουν σταδιακά

H ισχυρή ανάπτυξη προσφέρει περιθώριο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μετατοπιστεί από τις αγορές ομολόγων, αλλά η ομαλοποίηση πρέπει να είναι σταδιακή, υποστήριξε ο Λιθουανός κεντρικός τραπεζίτης Βίτας Βασιλιάουσκας.

«Οι αγορές ομολόγων θα λήξουν σταδιακά και όχι απότομα, διασφαλίζοντας μια ήπια μετάβαση αντίστοιχης διάρκειας» ανέφερε ο κ. Βασιλιάουσκας στο περιοδικό Eurofi.

«Οποιοδήποτε νέο μέτρο πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά, να βασιστεί σε δεδομένα και να είναι σταδιακό, προσφέροντας αρκετό καιρό στις αγορές να προσαρμοστούν» σημείωσε ο ίδιος. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια αύξηση στη μεταβλητότητα των αγορών, η οποία επιδεικνύει ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Βασιλιάουσκας επισήμανε πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ έχει ήδη δημιουργήσει μια ατζέντα για τα επόμενα βήματά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v