Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Thomas Cook: Επιστρέφουν οι τουρίστες σε Τουρκία, Τυνησία και Αίγυπτο

Καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες των Ευρωπαίων για τρομοκρατικές επιθέσεις και αυξάνεται το κόστος των διακοπών στην Ισπανία, ενισχύεται ο τουρισμός σε περιοχές που πριν θεωρούνταν πιο επικίνδυνες. Η κίνηση σε Κροατία, Βουλγαρία και Ιταλία.

Thomas Cook: Επιστρέφουν οι τουρίστες σε Τουρκία, Τυνησία και Αίγυπτο

Επιστρέφουν οι Ευρωπαίοι τουρίστες σε ηλιόλουστα μέρη της ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής.  Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται στοιχεία του Thomas Cook, ο τουρισμός ενισχύεται σε αυτές τις περιοχές καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες των Ευρωπαίων για τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Οι κρατήσεις στην Τουρκία για τη φετινή σεζόν προσεγγίζουν παλιότερα επίπεδα, ενώ ενισχύονται και η Τυνησία και η Αίγυπτος, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Peter Fankhauser.

Όσο αφορά τις διακοπές στην Τουρκία, πιο γρήγορα επέστρεψε το ενδιαφέρον των Βρετανών. Οι Γερμανοί άργησαν λίγο να ανακάμψουν, αφότου 12 συμπατριώτες τους σκοτώθηκαν σε βόμβα αυτοκτονίας στη Κωνσταντινούπολη αλλά και εν μέσω υψηλών πολιτικών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η ζήτηση σε αυτές τις χώρες ενισχύεται, όχι μόνο λόγω υποχώρησης του τρομοκρατικού κινδύνου αλλά και λόγω ανόδου των τιμών στην Ισπανία. Η Thomas Cook απομακρύνεται από τα ξενοδοχεία της τελευταίας, που είναι και ο κορυφαίος προορισμός της, καθώς η αύξηση στις τιμές διαμονής δεν έχει συνοδευθεί από τις αντίστοιχες επενδύσεις στις υποδομές, σημείωσε ο CEΟ.

Η Κροατία και η Βουλγαρία καθώς και τα ιταλικά νησιά της Σικελίας και της Σαρδηνίας που είχαν δεχθεί ώθηση από την εταιρεία λόγω του τρομοκρατικού κύματος, πηγαίνουν καλά αλλά παραμένουν πολύ μικροί προορισμοί για να δώσουν αρκετή διαμονή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v