Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων

Οι Ευρωπαίοι δικαστές έκριναν ότι η οπτική και φωνητική ομοιότητα των δύο ονομάτων προκαλεί σύγχυση για το αν το εμπορικό σήμα ανήκει στην εταιρεία κατασκευής ρούχων ποδηλασίας ή στον διάσημο ποδοσφαιριστή. Το λογότυπο πάει στον Μέσι.

Ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων

Ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα κέρδισε υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με δικαιώματα εμπορικού σήματος. Είχε κινηθεί κατά ισπανικής εταιρείας κατασκευής ρούχων ποδηλασίας, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της το όνομα Massi.

Η φήμη του ποδοσφαιριστή θίγεται από τις οπτικές και φωνητικές ομοιότητες με την άλλη μάρκα, σημείωσε το Δικαστήριο, στην απόφασή του στο Λουξεμβούργο, την Πέμπτη. Προκαλείται συνεπώς σύγχυση για το αν το εμπορικό σήμα ανήκει στην εταιρεία κατασκευής ρούχων ποδηλασίας ή στον διάσημο ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με τους δικαστές και όσα μεταδίδει το Bloomberg, το λογότυπο της ΕΕ,  με το γράμμα Μ και το όνομα από κάτω, πρέπει να το πάρει ο Μέσι.

Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται από το 2011 για να αποκτήσει τα ευρωπαϊκά δικαιώματα του σήματος, που χρησιμοποιείται σε αθλητικά ρούχα και παπούτσια.

Ο Jaume Masferrer Coma, ιδιοκτήτης της μάρκας ποδηλατικών ρούχων με την ονομασία Massi, έχει μέχρι στιγμής μπλοκάρει τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή.

Υποστηρίζει ότι έχει ήδη στην ιδιοκτησία του τα ευρωπαϊκά εμπορικά σήματα για την μάρκα που αντιπροσωπεύει η εταιρεία του, ενώ το να επιτρέψουν στον Μέσι να έχει και αυτός ένα τέτοιο σήμα, θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ μπέρδεμα στους πελάτες.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v