Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 40% εκτοξεύει τα επιτόκια η Αργεντινή

Στο 40% από 33,25% αύξησε η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής το επιτόκιο. Βουτιά 19% για το πέσο από την αρχή του χρόνου.

Στο 40% εκτοξεύει τα επιτόκια η Αργεντινή

H Αργεντινή αύξηση το επιτόκιο κατά 675 μονάδες βάσης, για τρίτη φορά σε λιγότερο από μια εβδομάδα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσει την κατρακύλα του πέσο έναντι του δολαρίου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε το επιτόκιο στο επίπεδο ρεκόρ του 40%. Μόλις χθες η κεντρική τράπεζα αύξησε το επιτόκιο κατά 300 μονάδες βάσης στο 33,25% από 30,25%.

Η τελευταία κίνηση αντανακλά την ανησυχία των αξιωματούχων της χώρας της Λατινικής Αμερικής για την αυξανόμενη πίεση στο πέσο, το οποίο έχει υποχωρήσει πάνω από 5% από την περασμένη Παρασκευή παρά την παρέμβαση των $5 δισ. της κεντρικής τράπεζας για την στήριξη του νομίσματος και τις απανωτές αυξήσεις επιτοκίων.

Από την αρχή του έτους το νόμισμα της Αργεντινής έχει βουτήξει 19% έναντι του δολαρίου. 

«Εκτός από την χρήση των επιτοκίων, η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία της για παρεμβάσεις στις αγορές συναλλάγματος» ανέφερε σε ανακοίνωση της η κεντρική τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v