Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Αυξημένο το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο

Για το πρώτο τρίμηνο έφτασε στα 16,4 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση από τα 8,4 δισ. δολάρια, το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Για τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο, έφτασε στα 55,4 δισ. δολάρια.

Τουρκία: Αυξημένο το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας έφτασε στα 4,8 δισ. δολάρια τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,7 δισ. δολάρια, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν ότι θα είναι 4,125 δισ. ενώ τον Φεβρουάριο ήταν 4,5 δισ. δολάρια.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Αναντολού, το έλλειμμα της χώρας για τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο, ήταν 55,4 δισ. δολάρια.

«Αυτή η εξέλιξη στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών οφείλεται κυρίως στην αύξηση στο έλλειμμα του τομέα διατροφής κατά 1,7 δισ. δολάρια, σημειώνοντας καθαρές εκροές ύψους 4,6 δισ. δολαρίων και στην άνοδο κατά 240 εκατ. δολάρια στο έλλειμμα πρωτογενούς εισοδήματος, στο 1,3 δισ. δολάρια», σύμφωνα με την τράπεζα.

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών για το πρώτο τρίμηνο έφτασε στα 16,4 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση από τα 8,4 δισ. δολάρια, το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Το ετήσιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών του 2017 ήταν περίπου 47,3 δισ. δολάρια, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν 33,1 δισ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v