Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’s: Θετική για τις Πολιτείες των ΗΠΑ η νομιμοποίηση της μαριχουάνας

Όπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, η κεντρική διοίκηση και τοπικές κυβερνήσεις ήδη επιβάλλουν φόρους καθώς και τέλη για την έκδοση αδειών για τις πωλήσεις μαριχουάνας, ενώ εταιρείες καταναλωτικών ειδών επενδύουν στο προϊόν.

Moody’s: Θετική για τις Πολιτείες των ΗΠΑ η νομιμοποίηση της μαριχουάνας

Πολλές εταιρείες θα επηρεαστούν από την προωθούμενη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας στις ΗΠΑ, εκτιμά η Moody’s σε ειδική ανάλυση. H μαριχουάνα είναι παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις ΗΠΑ αλλά 29 Πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει κάποιες μορφές της χρήσης της ενώ εννέα την επιτρέπουν για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Όπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, η κεντρική διοίκηση και τοπικές κυβερνήσεις ήδη επιβάλλουν φόρους καθώς και τέλη για την έκδοση αδειών για τις πωλήσεις μαριχουάνας, ενώ εταιρείες καταναλωτικών ειδών επενδύουν στο προϊόν ή σχετικές με αυτό δραστηριότητες. Ταυτόχρονα και ο Καναδάς ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει φέτος τη χρήση μαριχουάνας.

Η Moody’s εκτιμά ότι για τις Πολιτείες που επιτρέπουν την λιανική πώληση μαριχουάνας τα φορολογικά έσοδα είναι οριακά «πιστωτικά θετικά». Σε αυτές που έχουν εγκατασταθεί παραγωγικές μονάδες (Κολοράντο, Ουάσιγκτον και Ορεγκον) τα σχετιζόμενα με τη μαριχουάνα φορολογικά έσοδα είναι μικρό ποσοστό των συνολικών και η πιθανότητα σημαντικής επέκτασης της αγοράς περιορισμένη. Ακόμα και για μεγαλύτερες Πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, το ποσοστό αυτό θα παραμείνει ελάχιστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v