Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Villeroy: Η ΕΚΤ πλησιάζει στο τέλος του QE

Αν οι καθαρές αγορές θα τελειώσουν τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο δεν είναι «βαθύ υπαρξιακό ερώτημα», σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας. Τι σημειώνει για την αύξηση των επιτοκίων και την επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Villeroy: Η ΕΚΤ πλησιάζει στο τέλος του QE

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πλησιάζει στο τέλος των καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού και θα χρειαστεί να κάνει update στο guidance για την πρώτη αύξηση επιτοκίων, σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy.

Όπως είπε, η ΕΚΤ δεν έχει δει ακόμη ουσιαστική προσαρμογή του πληθωρισμού, η οποία θα ήταν απαραίτητη για να τερματίσει το πρόγραμμα αγορών περιουσιακών στοιχείων ύψους 30 δισ. ευρώ, τον μήνα.

Ωστόσο, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας – ο οποίος έχει θέση στο διοκητικό συμβούλιο της ΕΚΤ – τόνισε ότι η πρόσφατη επιβράδυνση στον πληθωρισμό είναι «ξεκάθαρα προσωρινή» και η κεντρική τράπεζα δεν θα καθυστερήσει την έξοδο από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να βοηθήσει τα κράτη της ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του χρέους τους.

«Η στιγμή που οι καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού θα τελειώσει πλησιάζει», είπε ο κ. Villeroy, σύμφωνα με το MarketWatch, σε συνέδριο της Τράπεζας της Γαλλίας.

Η ΕΚΤ έχει πει ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα της ευρωζώνης ύψους 30 δισ. ευρώ τον μήνα τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβιο. Αν οι καθαρές αγορές θα τελειώσουν τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο δεν είναι «βαθύ υπαρξιακό ερώτημα», σημείωσε ο κ. Villeroy.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v