Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για νομιμοποίηση του αθλητικού στοιχήματος

Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο στις πολιτείες να αποφασίσουν αν θα νομιμοποιήσουν ή όχι το αθλητικό στοίχημα, διαλύοντας στην πράξη το μονοπώλιο που είχε διασφαλίσει η πολιτεία της Νεβάδα.

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για νομιμοποίηση του αθλητικού στοιχήματος

To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε τη Δευτέρα πως η ομοσπονδιακή απαγόρευση στο αθλητικό στοίχημα είναι αντισυνταγματική.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα μέλη του δικαστηρίου ψήφισαν με πλειοψηφία 6-3 υπέρ έφεσης που είχε καταθέσει η πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ κατά νόμου του 1992 που απαγόρευε τον αθλητικό στοιχηματισμό εκτός της πολιτείας της Νεβάδα.

Η απόφαση αναμένεται να ανοίξει το δρόμο στις πολιτείες να αποφασίσουν αν θα νομιμοποιήσουν ή όχι το αθλητικό στοίχημα, διαλύοντας στην πράξη το μονοπώλιο που είχε διασφαλίσει η πολιτεία της Νεβάδα.

«Το Κογκρέσο έχει τη δικαιοδοσία να ρυθμίζει απευθείας το αθλητικό στοίχημα, αλλά αν επιλέξει να μην το κάνει, κάθε πολιτεία είναι ελεύθερη να δράσει από μόνη της» αναφέρει στην απόφαση ο δικαστής Σάμιουελ Αλίτο.

Σύμφωνα με την Guardian, εταιρεία ερευνών υπολόγισε πριν την απόφαση πως αν το δικαστήριο ακύρωνε το νόμο, μέσα σε πέντε χρόνια το αθλητικό στοίχημα θα είχε εξαπλωθεί σε 32 πολιτείες.

Υπέρ του Νιού Τζέρσεϊ είχαν ταχθεί 12 πολιτείες.

Οι τέσσερις μεγάλες επαγγελματικές λίγκες, το NBA, το NFL, το NHL και το MLB, είχαν απευθύνει έκκληση στο Ανώτατο Δικαστήριο να διατηρήσει σε ισχύ τον ομοσπονδιακό νόμο, υποστηρίζοντας πως μια εξάπλωση του αθλητικού στοιχήματος θα πλήξει την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v